Rondleiding door Museum Hilversum

Maak kennis met de World Press Photo en de Zilveren Camera

Speciale ontvangst voor Senver-leden

Op dit moment is de tentoonstelling World Press Photo in Museum Hilversum te zien. Aansluitend start de tentoonstelling de Zilveren Camera. Wandel op donderdag 2 februari en op dinsdag 14 februari met museumdirecteur Fleur van Muiswinkel en Veronique Jansen mee door deze tentoonstellingen.

De Zilveren Camera is de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland en vanuit deze prijs is de World Press Photo ontstaan. Twee belangrijke tentoonstellingen die met nieuwsfoto’s en verhalen in beeld brengen wat er in de wereld gebeurt. Ze zetten onderwerpen op de publieke agenda en leggen gebeurtenissen vast in het collectief geheugen van ons allemaal.

World Press Photo 2022

De tentoonstelling laat het werk zien van 24 fotografen uit 6 regio’s wereldwijd die zich met hun inzendingen weten te onderscheiden. In totaal zijn er 127 indrukwekkende beelden te zien in verschillende nieuwe thema’s zoals nieuws, people power, portretten en milieu.

  • Datum  donderdag 2 februari, 11.00 uur
  • Een plaats reserveren kan hier.
  • Locatie Museum Hilversum, Kerkbrink 6
  • Kosten toegang tot het museum en rondleiding € 7,50 (senior). Met museumkaart of Museum Hilversum vriendenpas gratis.

Zilveren Camera

Vanaf 12 februari is de première van de Zilveren Camera, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten in Museum Hilversum te zien. Je kijkt door de ogen van de beste fotografen van Nederland terug op het bewogen jaar 2022. Van nieuws en politiek tot sport, natuur en wetenschap.
Na de rondleiding kun je stemmen op de tien beelden die door de jury van De Publieksprijs geselecteerd zijn uit de inzendingen voor de Zilveren Camera.

  • Datum  dinsdag 14 februari, 11.00 uu
  • Een plaats reserveren kan hier.
  • Locatie Museum Hilversum, Kerkbrink 6
  • Kosten toegang tot het museum en rondleiding € 7,50 (senior). Met museumkaart of Museum Hilversum vriendenpas gratis.