Poëziemiddagen

Poëziemiddag over Vriendschap

Hoe moest je een vriendschap beginnen, met die vraag begint Mirjam van hee haar gedichten in de bundel ‘Er staat te gebeuren’, het poëziegeschenk van dit jaar. Hester Knibbe eindigt een van haar gedichten in dezelfde bundel met de regels Om te ontmoeten wie achter die / schaduw zijn weg zoekt.

De regels van Hester Knibbe zijn geen rechtstreeks antwoord op de vraag van Mirjam Van hee, maar illustreren wel de bijzondere vriendschap tussen deze twee dichters, die beiden al gelauwerd zijn met diverse literaire prijzen van nationaal belang. Het thema van de Poëzieweek van dit jaar was vriendschap.Voor de organisatie van de Poëzieweek was hun vriendschap dan ook de reden om deze dichters te vragen samen het poëziegeschenk te schrijven.

Op de poëziemiddag van 16 mei is het thema Vriendschap. Gerard Beentjes, dichter en docent schrijven, voorheen dorpsdichter van Eemnes en van Laren, draagt gedichten van Hester Knibbe en Mirjam Van hee voor en vertelt over deze twee dichters. Hij ondersteunt zijn verhaal met videobeelden van de twee dichters die voordragen uit hun eigen werk. Tijdens zijn lezing maakt Gerard Beentjes ook een uitstapje naar andere gedichten over het thema vriendschap.

  • Datum dinsdag 16 mei van 14.30 tot 16.30 uur
  • Plaats Bibliotheek Hilversum
  • Kosten € 6,00
  • Aanmelden en kaartje kopen online via www.senver.nl of in het Senver-winkeltje in de bibliotheek op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur.