Poëziemiddagen

Dichter Jos van Hest op 19 december

‘Poëzie maakt de wereld ruimer

De december-poëziemiddag van Senver wordt verzorgd door Jos van Hest. Hij was al eerder te gast, maar dan over gedichten van anderen of in gesprek met andere dichters. Deze keer staat zijn eigen werk centraal. Jos vertelt over de verbeeldingskracht die in poëzie zit en hij draagt gedichten voor. “Dat wordt een optreden waarvan uw oren en uw hart zullen genieten,” zegt hij zelf. “Poëzie geeft inzicht in jezelf, vergroot je belangstelling voor de ander/het andere, zorgt voor plezier in de saaiheid, verlicht verdriet, geeft richting aan verandering en maakt de wereld ruimer. Poëzie laat zien waar taal werkelijk voor bedoeld is. Op belangrijke momenten in het leven hebben veel mensen behoefte aan poëzie, omdat de gewone, alledaagse woorden tekort schieten.”  

Jos van Hest is dichter, poëziedocent en presentator. Hij maakt o.a. lesbrieven en poëzietips voor het onderwijs, presenteert het maandelijks Open Podium in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en interviewt schrijvers en dichters op diverse literaire bijeenkomsten. In 2021 verscheen zijn bloemlezing Dood gewoon gaan hemelen, mede door hem samengesteld, een boek met gedichten voor als het leven kantelt.

  • Datum  dinsdag 19 december van 14.30 tot 16.30 uur
  • Plaats  Bibliotheek Hilversum
  • Kosten  € 6,00
  • Aanmelden en kaartje kopen  online via www.senver.nl of in het Senverwinkeltje in de bibliotheek op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur