Poëziemiddagen

‘Poëzie in de bieb’ met Magdalena de Coninck

Magdalena de Coninck is beeldend kunstenaar en dichter. Gewoon stil kijken, invoelen en zich eindeloos verwonderen. Dat zet haar aan tot schilderen en tijdens het schilderen ontstaan gedichten. Zij is de zus van de overleden dichter Herman de Coninck en woont in Amersfoort. Ze komt op 21 februari naar Hilversum, bijzonder is dat dit de geboortedag van haar broer is.

Magdalena geeft een presentatie van een aantal van haar schilderijen en leest daarbij gedichten die ze maakte tijdens het schilderproces. Haar inspiratie is de aarde als levend organisme, het verruimen van tijd en ruimte, de menselijke hunkering naar visie en schoonheid. Vanuit die verbinding gaat ze zonder voorafgaande tekening en vanuit een niet-weten aan het werk, laag na laag. Het resultaat zijn vrije imaginaire aarde- of zielelandschappen. Tussendoor ontstaan haar gedichten.

Haar schilderstijl varieert van magisch expressief, organisch tot lyrisch abstract. Haar schilderijen en gedichten zijn gebundeld in het boek Aardezang. Zie ook www.deconinck.exto.nl

  • Datum dinsdag 21 februari van 14.30-16.30 uur
  • Plaats Bibliotheek Hilversum, ’s Gravelandseweg 55
  • Kosten € 6,00
  • Aanmelden online een kaartje kopen.  Of in het Senverwinkeltje, op vrijdag in de bibliotheek tussen 10.30 en 12.00 uur.