Genealogie

Stamboomspreekuur

Het eerste Stamboomspreekuur vindt plaats op 14 maart in de bibliotheek Loosdrecht, Tjalk 41, tijdens de Senver-Theemiddag van 14.30 – 16 uur. Het spreekuur is een samenwerking van de afdeling Gooiland van de Nederlandse Genealogische vereniging en de Senver-werkgroep Genealogie.

Zowel leden als niet-leden kunnen langskomen om te vragen hoe zij moeten beginnen, of advies vragen als men vastloopt. Het mooie van genealogie is de bereidheid om elkaar te helpen en informatie te delen. De afdeling Gooiland organiseert ook een aantal malen per jaar lezingen over genealogische en Gooise onderwerpen.

Wil je voortaan uitnodigingen krijgen voor de bijeenkomsten in de Melkfabriek van Senver, en/of voor de activiteiten van de afdeling Gooiland? Stuur dan een mail naar een van onderstaande personen:

Senver-stamtafel: Frans van Tongeren fransvantongeren [AT] gmail.com

NGV-Gooiland: Dik Jager – secretaris-goi@ngv.nl


Genealogie werkgroep

Met het stellen van de vraag ‘Houdt u van puzzelen?’ is een begin gemaakt met de nieuwe Senver-groep die aan de slag gaat met genealogie, ook wel stamboomonderzoek genoemd.

In maart kwam een eerste groep geïnteresseerden bij elkaar. In die eerste bijeenkomst, voorbereid door Frans van Tongeren die goed thuis is in het stamboomonderzoek, gingen ze meteen enthousiast aan de slag. Het begint vaak met een schoenendoos gevuld met foto’s, documenten, diploma’s, noem maar op. Een van de leden had het trouwboekje van overgrootouders meegenomen en voor we het wisten zaten ze al in de  familiehistorie te spitten. Ontzettend verrassend!

Er zijn afspraken gemaakt over hoe en wanneer met elkaar verder te gaan, maar de groep staat open voor nieuwe geïnteresseerde leden. Heb je interesse laat het dan even per mail weten aan bestuurslid Theo Veldkamp via theoveldkamp [AT] yahoo.com.