Chauffeurs met privé-auto

Ter ondersteuning van de Stadsauto

Het bestuur is op zoek naar mensen die af en toe in hun eigen auto Senver-leden willen vervoeren naar een bestemming binnen Hilversum. Vaak zal het gaan om het bezoeken van Senver-activiteiten.

Invallen bij drukte

Je geeft je op om in te vallen, en je zegt erbij op welk dagdeel (of dagdelen je beschikbaar bent. Bijvoorbeeld de dinsdagmorgen. Als het ernaar uitziet dat het heel druk zal zijn, word je enkele dagen van te voren gebeld/gemaild of je die dinsdag beschikbaar wilt zijn. (Ben je dat niet, dan wordt de volgende gebeld.)
Een dag van te voren ontvang je dan een lijstje welke personen je op welk tijdstip moet ophalen en naar welke bestemming je ze moet brengen.

Voorwaarden

Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Je beschikt over een geldig rijbewijs
  • Je beschikt over een auto waar het makkelijk in-en uitstappen is. En waar een rollator achterin meegenomen kan worden. De auto is APK-gekeurd en is minimaal WA-verzekerd met inzittenden dekking.
  • Je bent enigszins bekend binnen Hilversum en/of je kunt overweg met een navigatiesysteem.

Welke onkostenvergoeding staat er tegenover?

We hebben gekeken naar de regeling die de ANWB kent voor chauffeurs die ouderen vervoeren met hun eigen auto. Dat systeem heet Automaatje. De ouderen die ervan gebruik maken betalen 35 cent per kilometer.
Dat wordt voor onze ‘klanten’ te lastig. Ze denken mee te gaan met de Stadsauto, waar ze 3 euro per rit aan moeten betalen. Die vergoeding willen we ook gaan hanteren voor onze privé-chauffeurs. De klant betaalt aan jou 3 euro per rit per persoon. We hebben wel eens uitgerekend dat je gemiddeld 8 kilometer rijdt voor een ritje van Senver. De ene keer meer, de andere keer minder. Als je voor de ANWB zou riijden, leverde dat 8 x 35 cent = 2,80 euro op. Dus als dat gemiddelde van 8 kilometer nog steeds zou kloppen, kom je met 3 euro per rit aardig uit.

Proef

Het is een proef van twee maanden, april en mei. In die maanden willen we het extra inzetten van mensen die met hun eigen auto rijden, uitproberen. Hou je van autorijden, en zou je eenmaal in de week of in de 2 weken een paar uurtjes beschikbaar willen zijn? Neem dan contact op met Bertine van der Pluijm die het vervoer bij Senver coördineert. Je kunt haar bereiken door te bellen of te appen naar 06 -13508705, of stuur een mailtje naar info@senver.nl – dan bereik je Bertine ook.