Zomerschool ’24 – Voorrang voor Mannen

Voor de rondvaart door IJmuiden en het bezoek aan het automuseum Louwman kun je je alleen aanmelden door een e-mail te sturen aan zomerschool@senver.nl

Waarom voorrang voor mannen?

Senver is een vereniging waar vrouwen in de meerderheid zijn. Driekwart van de leden is vrouw, een kwart man. Er is een werkgroep gevormd, die Senver aantrekkelijker wil maken voor mannen. Daar gaan ze op verschillende manieren werk van maken. Onder andere door activiteiten te organiseren waar mannen voorrang hebben.
Voor de rondvaart IJmuiden en bezoek aan Automuseum Louwman geldt:

  • Voor wie  voorrang voor mannen
  • Manier van reizen met enkele privéauto’s. Geef bij aanmelding op of je zou kunnen rijden en andere mensen zou kunnen meenemen.
  • Vertrek om 10.30 uur vanaf de bibliotheek. Terug om ca. 17.30 uur
  • Contactpersoon Senver Theo Veldkamp, tel. 06-46054313

Rondvaart IJmuiden

Altijd al eens een tocht langs de havens en op de Noordzee willen maken? Dan kun je een interessante en avontuurlijke vaartocht maken door de havens van IJmuiden en langs de Noordzeekust. We gaan o.a. langs de visafslag, de reddingsboten, de vissersschepen en de Duitse duikbootbunker uit WOII. Verder zien we natuurlijk ook de nieuwe sluizen van IJmuiden. De schipper geeft onderweg toelichting op dit alles.

  • Datum vrijdag 2 augustus
  • Kosten € 23,50 inclusief vaartocht. Autokosten worden onderling verrekend.

Automuseum Louwman Den Haag

Een van ’s werelds grootste en meest geroemde collecties historische automobielen is te zien in het Louwman Museum in Den Haag. Het museum geeft een boeiend beeld van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886, toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionier auto’s, waaronder de eerste elektrische auto, uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines. Naast de ruim 250 historische automobielen wordt ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld tentoongesteld. 

  • Datum vrijdag 16 augustus
  • Kosten  € 19,00, met Museumkaart gratis.  Autokosten worden onderling verrekend.