Begraaf-parken

Verhalen van de monumenten op De Hof op 3 mei

Rotterdams meisjes kopje, uit de puinhopen van het bombardement van Rotterdam gered, en na omzwervingen in Hilversum terecht gekomen.

In Stadstuin De Hof (achter de Oude Torenstraat) staan vier herinneringsmonumenten uit de Tweede Wereldoorlog. Flos Wisse Smit wil het verhaal van deze monumenten graag vertellen tijdens een speciale bijeenkomst voor Senver-leden. Drie monumenten vertellen het verhaal van moedige Hilversummers die hun leven verloren gedurende de oorlog: de stenen van het voormalig Nieuwe Lyceum met 10 namen van leerlingen, de Mauthausensteen met het verhaal van Bill Minco en de NSF plaquette als deel van het verhaal over het radioverzet. Ook wordt het verhaal verteld over hoe een Rotterdams Kinderkopje in Hilversum belandde. Jaarlijks blijft Flos Wisse Smit aan de jeugd deze verhalen vertellen op weg naar 4 mei. Maar graag organiseert ze ook een eigen moment voor Senver-leden.

  • Datum woensdag 3 mei, aanvang 10.30 uur
  • Locatie Stadstuin De Hof, Oude Torenstraat
  • Aanmelden stuur een e-mail aan inschrijving@senver.nl
  • Kosten geen kosten, een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van De Hof wordt erg op prijs gesteld. Na afloop in de giftenbox, contant of via een QR-code.