Weer excursie naar Marker Wadden

Jaar in jaar uit

Weer naar de Marker Wadden!

Ook dit jaar is er weer een excursie naar de Marker Wadden. Langzamerhand wordt het een traditie dat we ieder jaar met Senver wel een of twee keer naar dit nieuwe stukje Nederland gaan. Je kunt mee op vrijdag 21 juni.

Marker Wadden is een cluster van vijf nieuwe, onbewoonde natuureilanden, die van 2016 tot 2021 kunstmatig in het Nederlandse Markermeer zijn aangelegd. Door de aanleg van natuureilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer is nieuwe natuur tot ontwikkeling gekomen. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland. Met de aanleg van Marker Wadden hebben Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en Boskalis een robuust natuurgebied gecreëerd in het hart van Nederland. En je kunt mee om dat te bekijken.

We reizen met de bus van Jan van Dijk Tours naar de haven van Lelystad van waar de boot om 13.00 uur vertrekt richting Marker Wadden.  Na ongeveer een half uur varen worden we op een van de  eilanden ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens krijgen we een rondleiding, met informatie over de eilanden en de bijzondere natuur die er ontstaan is.

Je kan er daarna zelf ook nog een wandeling maken. Om 17.00 uur nemen we de boot weer terug.  We verwachten, afhankelijk van de files, rond 18.30 uur weer in Hilversum terug te zijn.

  • Datum: vrijdag 21 juni
  • Vertrek: om11.00 uur vanaf Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213 en 11.15 uur vanaf Winkelcentrum Kerkelanden bij cafetaria Jan Kruis
  • Kosten: € 54,00. Dit is inclusief vervoer, bootreis, koffie met gebak en rondleiding.
  • Aanmelden: en betalen kan hier of in het Senver-winkeltje op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur in de bibliotheek.
  • Begeleiding: is in handen van Nelly Kostelijk en Helmi Duijvestein. Op de dag zelf kun je Helmi bereiken op tel. nr. 06-22243694.