Weer excursie naar Marker Wadden

Jaar in jaar uit

Elk voorjaar organiseren we excursies naar de Marker Wadden. In het voorjaar van 2024 pakken we de draad weer op. Hieronder zie je een beschrijving uit 2023.
Aanmelden als belangstellende kan bij Ike Heerschop, via inschrijving@senver.nl

Vrijdag 9 juni – prachtig nieuw natuurgebied

Na eerdere interessante excursies gaan we ook dit jaar weer naar de Marker Wadden, namelijk op vrijdag 9 juni. We zullen veel vogels kunnen zien. ‘Marker Wadden’ is een groot project dat zorgt voor het natuurherstel van het Markermeer. Door de aanleg van natuureilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.  Het is een half uur varen vanuit Lelystad, en we worden op het eiland ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens is er een rondleiding met informatie over de eilanden en de bijzondere natuur.  Je kunt vervolgens zelf ook nog een wandeling maken. Om 17.00 uur gaat de boot weer terug. We verwachten rond 18.30 uur weer in Hilversum te zijn. We reizen op vrijdag 9 juni met touringcar van Jan van Dijk.

Vertrek op 9 juni om 11.45 uur van Wijkcentrum Lopes Diaslaan, Lopes Diaslaan 213. En om 12.00 uur vanaf Winkelcentrum Kerkelanden bij Cafetaria Jan Kruis.

Kosten € 48,50 p.p. Dit is inclusief vervoer, bootreis, koffie met gebak en rondleiding.

Inschrijven en betalen kan hier. Of ga op vrijdagmorgen naar de Senver-winkel in de bibliotheek. Bij het aanmelden aangeven of je lid bent van Natuurmonumenten.

Contactpersoon Helmi Duijvestein, Helmiduijvestein [AT} gmail.com of 06-22243694.