Varen en rijden over 2e Maasvlakte, 18 augustus

Tweede Maasvlakte of Maasvlakte 2 is de benaming voor het uitbreidingsproject van de Rotterdamse haven. Dit maakt dat de Rotterdamse haven 20% groter is dan in 2008. In dit nieuwe havengebied vinden tal van activiteiten plaats. Zo is er meer ruimte voor de overslag van containers en kunnen ook grotere containerschepen de haven bereiken. Door het realiseren van de Tweede Maasvlakte is Nederland zo’n 2000 hectare groter geworden. Daardoor is er ook meer ruimte gekomen voor recreatie. Er ontstond aan de rand van het havengebied een stuk strand dat twee keer zo groot was als daarvoor.
Bij het begin van de bouw in 2009 is ‘Futureland’ geopend, het informatiecentrum van Maasvlakte 2.

In deze excursie rijden we eerst met de bus en een gids over de Maasvlakte. Na de lunch bezoeken we informatiecentrum Futureland. Daarna maken we een vaartocht over de Tweede Maasvlakte, vergeet je fototoestel niet! Op de terugweg stoppen we nog voor een drankje.

  • Vertrek: om 8.15 uur van het wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213. Om 8.30 uur vanaf cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden. In de bus is er koffie met wat lekkers. Bij aankomst is er een kleine toiletpauze om vervolgens te starten met de excursie.
  • Kosten € 59,50
  • Contactpersoon voor deze dagtocht is Bertine van der Pluijm, op 18 augustus te bereiken op tel.  06-13508705.
  • Aanmelding, stuur een mailtje naar inschrijving@senver.nl

Bijzondere excursie

Nachtelijke sterrentocht vanuit Amersfoort

Wil je vallende sterren spotten? Zin in een nachtelijke excursie? Ver weg van de lichten van de stad naar de lucht turen en ondertussen luisteren naar een deskundige van sterrenwacht Midden Nederland? Begin augustus kan dat. Dan organiseert fietsboot Eemlijn elk jaar Sterrentochten.

De tochten starten om 23.00 uur vanaf de vaste opstapplaats van de Eemlijn aan de Grote Koppel in Amersfoort. De boot vaart dan een stuk de stad uit. De deskundige aan boord kan veel vertellen over sterren en het heelal. Het is een bijzondere ervaring!

  • Datum vrijdagavond 18 augustus
  • Bereikbaarheid Met eigen auto naar de opstapplaats, we regelen meerijden voor wie geen vervoer heeft. Er is een parkeergarage op 3 minuten lopen van de opstapplaats. Op de boot moet je een smalle trap op.
  • Vertrek vanuit Hilversum om 21.45 uur om op tijd in Amersfoort te zijn.  Om 22.30 uur kunnen we aan boord. Rond 00.30 uur is de boot weer terug, daarna naar Hilversum. Het wordt dus echt nachtwerk.
  • Kosten € 15,-   
  • Contactpersoon voor deze dag is Judith Kortland, tel. 06-5381 4213.
  • Aanmelding: stuur een mailtje aan inschrijving@senver.nl

edit