Senver Bus

Stap in de Senver-bus!

Sinds 2013 vervoert de Senverbus senioren in Hilversum naar elke bestemming binnen Hilversum van deur tot deur. Bijvoorbeeld naar de verschillende activiteiten en bijeenkomsten die de Seniorenvereniging organiseert, maar ook naar de markt, bibliotheek, winkelcentrum.

De Senverbus is in de eerste plaats aangeschaft om leden te brengen naar activiteiten die voor de leden worden georganiseerd. Daarnaast kunnen mensen binnen Hilversum ergens naar toe worden gebracht, bijvoorbeeld naar de kapper of op bezoek bij iemand.

Ook organiseren we uitjes, zoals die maandelijks in het blad en op deze website te vinden zijn.

Als er een uitje is kan de bus geen ritten rijden maar zorgen we dat mensen met een privé-auto worden vervoerd.

  • Alle leden en ook anderen kunnen gebruik maken van de Senverbus. U hoeft dus niet moeilijk ter been te zijn. U betaalt 2,50 per rit of 25,- euro voor een 11-rittenkaart.
  • Als u gebruik wil maken van onze Senverbus kunt u voor een reservering bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.
  • Het telefoonnummer is  035-240070.

Wie kunnen mee?

De Senverbus is er voor iedereen. Fit of wat minder goed ter been. Voorwaarde is alleen dat u zelfstandig in en uit de bus kunt stappen. De bus is voorzien van ruime zitplaatsen, handgrepen en een instapdrempel. Meenemen van een rollator kan, een rolstoel niet. Onze vrijwilligers helpen u bij het in- en uitstappen.

Hebt u een rolstoel, dan kunt u mogelijk gebruik maken van het WMO-vervoer via de gemeente Hilversum. Daarvoor moet u zijn bij het Loket Sociaal Plein, Wilhelminastraat 1-19, tel. 035-6292700. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hilversum.nl/sociaalplein.

Het bestellen van een rit

U kunt minimaal één dag vooraf een rit boeken, waarbij u de ophaaltijd en – plaats opgeeft en eventueel het retourtijdstip.

Hiervoor belt u het reserveringsnummer: 035-2400270 van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. De bus rijdt van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

Hoeveel kost een rit?

Een enkele rit kost € 2,50 en een retourrit € 5,00 per persoon. Als u een 11-rittenkaart koopt, kost een ritje maar € 2,25 (11 ritten voor € 25,00).

De rittenkaarten zijn verkrijgbaar in de bus en kunnen ook via het telefonisch reserveringsnummer besteld worden.