’t Is mooi geweest

Verslag van Lily Goudsmits over lunch 10 jaar koningschap

Wat een dag! De dag vóór Koningsdag, één groot feest. 100 vrijwilligers uit het hele land waren  te gast bij een lunch ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van koning Willem Alexander: 10 jaar koning van Nederland. En ik mocht er bij zijn….wat een eer.

Na ontvangst bij de stallen, bij het koetshuis met de gouden koets, waren twee Koninklijke bussen beschikbaar om ons te brengen naar paleis Huis ten Bosch. Ontvangst door de Grootmeester, vele lakeien en anderen die ervoor zorgden dat ieder zich thuis kon voelen. Een uitleg over de verschillende kamers en ruimten waarin we ons konden laven aan kunst en historie. Wat een rijkdom en diversiteit aan creativiteit. Daarna ontvangst door koning Willem- Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix. Ieder werd persoonlijk aangekondigd en welkom geheten: een hartelijke hand en een persoonlijk woordje…..dat vergeet je nooit meer! Een toespraakje van de koning die zijn dankbaarheid uitsprak naar alle vrijwilligers, gevolgd door een aperitiefje.
Daarna  DE lunch. Een topkok, dat was duidelijk. Ook gesprekken waren boeiend, ieder met een eigen verhaal over het vrijwilligerswerk. Boeiend waren de momenten waaruit de persoonlijke passie duidelijk bleek. Koningin Maxima luisterde belangstellend naar alle mooie verhalen van mooie mensen terwijl ze bij onze tafel aanzat. Afsluitend een koffie/ thee-momentje om vervolgens te poseren op het bordes: de foto waarop te zien dat allen zo genoten hebben van deze gebeurtenis: lachende gezichten van dankbare mensen, dankbaar om dit met zovelen te mogen beleven, dankbaar voor de gastvrijheid en zorg die ongekend merkbaar was, vol lof over de organisatie die dit alles mogelijk maakte.

Dankbaar dat ik dit mocht meemaken dankzij Senver, dankzij de mensen die onze hulp vragen bij het gebruik van iPad en andere ict-vragen. Blij met Thijs, Marianne, Ron en Jacob waarmee ik samen de iPadgroep mag vormen.

En bovenal trots op Senver met zoveel vrijwilligers die allen een 10 verdienen! Het was mooi en een dag om niet te vergeten!

Dank jullie wel!  
Lily Smit-Goudsmits

(NB: Lily staat op de 1e rij, 3e van rechts, met bloemige jurk – red.)