Uitstapjes Senverbus

Bij de volgende uitjes van de Senverbus kunnen nog plekken vrij zijn.

Aanmelden

U kunt zich hiervoor aanmelden tussen 9.30 -12.00 uur op werkdagen bij de reserveringslijn van de Senverbus, tel 035-2400270. Let op: alleen telefonisch, en dus niet mailen).Bij de aanmelding moet u aangeven of u:

  • Beschikt over een Museumkaart of andere kortingkaart indien van toepassing
  • Een rollator wilt meenemen in de bus

De overige informatie over de uitjes met de Senverbus en de coronaregels kunt u vinden op de website van de bibliotheek Hilversum onder de knop ‘Op Stap met de Bus’.

Voor wie is het?

De uitjes met de Senverbus zijn bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder die niet meer zelfstandig deze uitjes kunnen doen of er de voorkeur aan geven dit samen met een klein gezelschap te doen.

Uitjes Senverbus Oppepper 12 september 2021

Bij de volgende uitjes van de Senverbus zijn nog plekken vrij.

1          Dahliashowtuin + rondvaart Kagerplassen (3 plekken)

We bezoeken eerst de Dahliashowtuin waar meer dan 650 verschillende soorten dahlia’s zijn te zien die tot eind oktober bloeien. Na de lunch maken we een mooie vaartocht over de Kagerplassen van anderhalf uur. Een uitgestrekt plassengebied in het Groene Hart dat zich kenmerkt door ondiepe plassen en eilanden. De eilanden zijn polders en worden nog steeds bemaald door 18 gerestaureerde poldermolens. De meeste van deze molens zijn gedurende de vaartocht te zien.

Datum Dinsdag 14 september

Tijd Ophalen tussen 9.15 en 10.15 uur en ca. 18.30 uur thuis

Kosten €50,- inclusief varen, dahliatuin en koffie met gebak 

2           NoordVeluws museum (2 plekken)  

De autodidacte Jaap Hiddink is de enige geboren en getogen kunstschilder in kunstenaarsdorp Nunspeet. Zijn schilderijen zijn vaak uitbundig, vol van levenslust en intense beleving van de natuur of van zijn onderwerp.

Datum  Woensdagmiddag 15 september

Tijd Ophalen tussen12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten €20,-. Toegang €10,-. Museumkaart gratis 

3          Herhaling Historische tuin en Rondvaart Aalsmeer (2 plekken)

De Historische Tuin Aalsmeer is naast museum ook een botanische tuin. Het is een levend monument over de ontstaansgeschiedenis van de Aalsmeerse bloementeelt. In de zomermaanden bloeit er veel waaronder heerlijk geurende oude rozensoorten. Het bezoek aan de tuin wordt afgesloten met een rondvaart langs de eilandjes over de Westeinderplas.

Datum  Donderdagmiddag 16 september

Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten €20,-. Toegang en varen €12,-. Met Museumkaart €7,50

4          Museum Kröller-Müller (3 plekken)

In het Kröller-Müller Museum staan we oog in oog met de mooiste Van Goghcollectie ter wereld en kunnen we genieten van topstukken van moderne meesters als Claude MonetGeorges SeuratPablo Picassoen Piet Mondriaan. Ook heeft het Kröller-Müller Museum een van de grootste beeldentuinen van Europa: een buitenzaal van 25 hectare vol moderne beeldhouwkunst. Via eenmooie route door het park Hoge Veluwe rijden we weer naar huis.

Datum  Maandag 20 september

Tijd Ophalen tussen10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis

Kosten €35,-. Toegang €11,-. Museumkaart gratis