Herinneringen aan Jozef van den Berg?

2 thoughts on “Herinneringen aan Jozef van den Berg?

 1. In het voorjaar van 1994 ben ik bij Jozef van den Berg in Neerijnen op bezoek geweest.
  Wat later ontving ik van hem een brief.
  Hij schreef mij o.a.:
  “Vanuit mijn kleine kapel onder de kweepeer in Neerijnen kom ik u nog hartelijk danken voor de ikoon van de H. Apostel en evangelist Lucas. Vergeef me mijn late reactie, maar door de vele brieven bij mijn verhuizing uit het fietsenhok ben ik met het beantwoorden van mijn post echt een beetje achterop geraakt. Nogmaals, vergeef me.
  Ik woon op dit moment in een klein houten hutje onder een kweeperenboom in de tuin van de familie Hazelhoff. Daar vervolg ik de weg, die ik van God en de Moeder Gods omwille van de H. Orthodoxe Kerk heb ontvangen.”

 2. Toen ik in de krant las dat Jozef van den Berg overleden was moest ik meteen aan mannetje Pluim denken.
  Ik heb hem nooit in een zaal gezien . Alleen op TV .maar was alle keren zo geroerd.
  Ik houd heel erg van poppenspel. Mijn neef Jacobus Wieman die net 70 geworden is treed ook nog altijd op. Oa in de Stadspoppenkast in Rotterdam, maar ook door het hele land.
  Hij heeft Poesie waarmee hij ons en de kinderen altijd raakt.
  Maar mannetje Pluim was exceptioneel en Jozef van den Berg heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait