Rookmelders

Vanaf 1 juli rookmelders in huis verplicht

Heb je ze al hangen, de rookmelders? Als je in een huurhuis woont, moet de huisbaas ervoor zorgen. Heb je een eigen huis, dan is het je eigen verantwoordelijkheid. Op elke woonverdieping moet er een hangen. In een flat ben je in de meeste gevallen met één exemplaar klaar, in eengezinshuizen heb je er meer nodig. Er wordt aangeraden om rookmelders te kopen met een batterij die 10 jaar meegaat, dan heb je er voorlopig geen omkijken naar.

Vind je het lastig om ze zelf aan te brengen? Paul Keuning biedt Senver-leden aan om te assisteren. Paul heeft een instructie gekregen van de Brandweer / het Brandwondencentrum, dus hij weet wat er moet gebeuren. Als hij bij je langs komt, heeft hij de goede rookmelders (van de Gamma) bij zich, dus dat is helemaal makkelijk. Paul is te bereiken via 035-5268281 of stuur hem een mailtje pw.keuning AT xs4all.nl.

Vragen/reacties/opmerkingen

3 thoughts on “Rookmelders

  1. Er zijn twee soorten rookmelders.
    Het verschil tussen deze rookmelders is dat de goedkoopste een batterij heeft die een jaar meegaat. De ander gaat de batterij tien jaar mee. Beide zijn te controleren door op de aanwezige knop te drukken. Zelf gekocht: Alecto Alarm SA300. Op de verpakking staat long live batterij +sensor
    De batterij is niet te vervangen dus na tien moet de rookmelder in zijn geheel vervangen worden.
    Er zijn meerdere goede rookmelders.

    1. Ik heb al een tijdje geleden gereageerd op je mail, maar geen antwoord gekregen. Ik heb toen gezegd kom maar met die andere batterijen. Bovendien is nu een van de 2 melders eraf gevallen, dus reageer s.v.p.

  2. Goedemorgen, wat is een betrouwbare rookmelder en hoe weet ik of de batterij 10 jaar mee gaat? Goeten van Terry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...