Ervaringen met thuisbezorgde maaltijden

Als je zelf niet wilt of kunt koken, kun je maaltijden thuis laten bezorgen. We vroegen Senver-leden naar hun ervaringen. In dit artikel een aantal mogelijkheden. Onderaan kun je jouw mening toevoegen.

Van Oosterom

Deze firma heeft veel klanten onder Senver-leden. An bijvoorbeeld, is er op aanraden van een buurvrouw drie jaar geleden mee begonnen, tot volle tevredenheid. Van Oosterom levert maaltijden die je opwarmt in de magnetron. Er is een ruime keuze, ook vegetarisch, dieet en kleine maaltijden (350 gr.). Als kje 4 of meer maaltijden afneemt zijn er geen leveringskosten. Tegen meerprijs zijn  bijgerechten te leveren zoals  een soepje of een toetje.  Prijs ca. 7,50 per maaltijd.

Uitgekookt

De maaltijden van ‘Uitgekookt‘ worden verschillende keren genoemd. Irene vertelt ‘Van diverse mensen had ik al gehoord dat de maaltijden smakelijk waren en daar ben ik het helemaal mee eens.’ Je kunt kiezen tussen maaltijden van 350, 450 en 550 gram. Elisabeth vindt Uitgekookt ook een aanrader: ‘Ik zoek iedere week zes gerechten uit en die worden gekoeld bezorgd. Je bewaart ze in de koelkast. Opwarmen in magnetron of oven. Het is bijna altijd echt lekker eten. Groot voordeel is de versheid en altijd veel groenten. Wel is het aantal vegetarische gerechten beperkt, dus als je nooit vlees of vis wil eten, kom je er wat bekaaid af.’ Maaltijden van Uitgekookt kosten ca. € 6,50.

AH-Maaltijden

Piet heeft ook al lang ervaring met kant en klaar maaltijden. Hij was tevreden over Uitgekookt, maar is toch overgestapt op de maaltijden die door Albert Heijn thuis bezorgd worden, zie www.maaltijdthuis.nl . ‘Een groot voordeel is dat de gerechten apart worden aangeleverd, bij Uitgekookt zit alles in één bakje.’ Voor wie afval wil beperken is dat misschien weer minder aantrekkelijk. De hoeveelheid is 450 tot 500 gram. Per week zijn er zeven menu’s, en een grote variatie in vis, vlees of vegetarisch. De maaltijden kunnen een paar dagen in de koelkast bewaard worden of langere tijd in de vriezer. Een proefpakket van vier maaltijden kost € 24,00.

Gooise Tafel

Wiek maakt al zeven jaar gebruik van de maaltijden van de Gooise tafel. ‘De maaltijden zijn vers gekookt en heel smakelijk. Je hebt een ruime keuze. De kwaliteit van groente, aardappelen, vlees, vis en wild is heel goed. Ook de soep en de toetjes zijn perfect. Het personeel dat de maaltijden bezorgt, is heel vriendelijk.’ De maaltijden worden elke dag bezorgd, voor sommigen aantrekkelijk, voor wie van duurzaam houdt, is dat misschien een minpuntje. Het is niet echt goedkoop: drie warme maaltijden kosten € 35,00. Voor datzelfde bedrag kun je ook vier koelverse maaltijden bestellen. Volgens Wiek toch een echte aanrader.

Lokale leverancier De Gruiterij

De Gruiterij is een leverancier/winkelier van de Gijsbrecht van Amstelstraat, een lokale aanbieder dus. Nico heeft daar ervaring mee. Wekelijks krijgt hij een menulijst om een keuze uit te maken. Bestellen kan ook telefonisch, of via de website www.DeGruiterij.nl. Je kunt kiezen uit maaltijden van 400 gram tot 600 gram, die altijd vers bereid zijn. Nico heeft verschillende kant-en-klaar-aanbieders uitgeprobeerd, en vindt De Gruiterij de beste tot nu toe. De maaltijden worden een dag voor de bezorging bereid. ’s Zomers zijn de asperges érg aan te bevelen, vindt Nico.

Vegetarische thuismaaltijden

Anja eet vegetarisch of veganistisch, net hoe het uitkomt. Als het snel moet, bestelt ze bij Mr. Vegan op de Gijsbrecht van Amstelstraat, ook een lokale aanbieder dus. Ze hebben o.a. lekkere curry’s. zie www.mrveganfoodbar.nl. Niet goedkoop, tussen 15 en 16 euro, maar daar eet Anja twee keer van.

Een ander adres voor vegetarische maaltijden is Vood, zie www.voodmeals.com. Vood werkt landelijk met ingevroren vegan maaltijden. Je kunt ze zes maanden bewaren in de vriezer, in 10 à 11 minuten in de magnetron staan ze op tafel. De prijs per maaltijd is gemiddeld € 8,00 waar je vaak wel twee keer van kunt eten. Je moet wel minstens zes maaltijden tegelijk bestellen, anders is het voor de firma te duur om te bezorgen. De bezorgkosten bedragen € 6,95 per bezorgkeer.

Zelf koken met HelloFresh

Marja bestelt al lang HelloFresh voor drie dagen per week. Je krijgt dan een doos met de ingrediënten en de recepten thuis bezorgd. Marja is er heel tevreden over, bereiden kost haar gemiddeld een half uur. ‘Het fijne is dat je alles erbij krijgt, ook kruiden die je voor sommige recepten zou moeten kopen en dan weer jaren in je kastje staan. Elke week kan ik kiezen uit zo’n 15 recepten. Ik neem twee vegetarische gerechten en één vlees of vis per week.’ De prijs per week voor drie maaltijden is € 34,00. De ervaring is dat je meestal wel twee dagen van één maaltijd kunt eten. Het voordeel van HelloFresh is dat je lekker bezig blijft, maar dat wil juist niet iedereen.

Thuisgekookt

Gerrie wil graag ‘Thuisgekookt’ aanbevelen. Dan kookt iemand die bij jou in de buurt woont. “Een poos mocht ik niet lopen”, schrijft Gerrie. “Toen heb ik deze club benaderd. Dit zijn mensen die thuis iets extra’s koken voor iemand in de buurt. De maaltijden zijn vers gekookt, ze kosten tussen de € 4,00 en € 6,00  plus 10% voor de stichting.” Zie ww.thuisgekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...