Historielezing

600 jaar nijverheid in Hilversum van lakenweven tot game-industrie 

Hilversum wordt vaak geassocieerd met een agrarisch verleden: het was ooit een dorp van herders en kleine boeren. Toch is vanaf de 17e eeuw de nijverheid de belangrijkste bron van bestaan van de inwoners van Hilversum.  Achtereenvolgens hebben verschillende takken van bedrijvigheid en industrie een hoofdrol gespeeld: de lakennijverheid, de katoenproductie, de  tapijtfabricage en de metaalindustrie, tot in de 20e eeuw een groot scala aan bedrijven en industrieën zich in ons dorp vestigde. Natuurlijk heeft ook de omroep veel bedrijven naar Hilversum gebracht.

Over ‘600 jaar nijverheid’ gaat de Senver-historielezing op 23 januari. Ed van Mensch geeft dan aan de hand van vele afbeeldingen een beeld van de grote, landelijk bekende bedrijven en het verloop in de geschiedenis van de verschillende bedrijfstakken. Hij zal ook een verklaring geven waarom veel nijverheid uit Hilversum is verdwenen zonder veel sporen achter te laten. 

  • Datum  dinsdag 23 januari, 10.30 – 12.30 uur
  • Plaats  Bibliotheek, ’s-Gravelandseweg 55
  • Kosten  € 6,00
  • Aanmelden en kaartje kopen  online via www.senver.nl of in het Senver-winkeltje in de bibliotheek op vrijdag tussen 10.30 en 12.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait